Malibu Coconut Liqueur (21%)

Malibu is rum based coconut flavoured liqueur, owned by Pernod Ricard. It was invented by Tom Jago and on original recipe it was made by fruit distillate from Curacao island, flavoured by rum and coconut. It was originally made for beach bars, so they could do the popular Pina Colada cocktail more easier. However Malibu becomes so popular, that production was moved to Barbados and recipe was changed for easier to make on large quantities. Nowadays Malibu is the most produced coconut flavoured spirit. The price for 70cl bottle was 8.65€ (Alko1000).

Malibu is just that what it promised, rum flavoured with coconut. Nose have coconut for all different shapes. Taste is full of coconut, sweet, no alcohol burn, aftertaste is sweet but turns quite soon rather bitter. For sipping neat it’s unusually one-sided and due to unpleasant bitter end I don’t want to drink it more than one shot. But it suits very well with rum and different fruit juices, it gives a pleasant, but slightly artificial coconut flavour. You can make also sort of Pina Colada with it, but for sure it’s not so fresh and natural when using coconut milk or cream. 

76/100


Malibu on kookoksella maustettu rommipohjainen likööri, jonka omistaa ranskalainen Pernod Ricard. Sen kehitti Tom Jago ja sitä alkuperäisessä reseptissä valmistettiin Curacaon saarella hedelmätisleestä, jota maustettiin rommilla ja kookoksella. Alunperin likööri kehitettiin ranta-baarien baarimikkoja varten, että saisivat valmistaa Pina Colada -cocktailin kätevämmin. Likööristä tuli kuitenkin niin suosittu, että tuotanto siirrettiin Barbadokselle ja myös reseptiä muutettiin helpommaksi valmistaa suurissa määrissä. Nykyään Malibu on maailman eniten valmistettu kookoksen makuinen alkoholijuoma.
70cl pullo maksoi 8.65€ (Alko1000)

Malibu on juuri sitä mitä se lupaakin, kookoksella maustettu rommilikööri. Tuoksussa on kookosta kaikissa eri muodoissa, kookosmaitoa, -pähkinää ja -hiutaleita. Maku on kookoksinen, makeahko, alkoholi ei tunnu, jälkimaku on jo kuivahko ja hieman kitkerähkö. Malibu ei ole häiritsevän makea, hienoinen kitkeryys tasoittaa sopivasti sokerisuutta. Sellaisenaan juotuna se on tavattoman yksipuolinen ja kitkerän jälkimaun vuoksi sitä halua juoda yhtä shottia enempää. Cocktaileihin jo pienikin määrä riittää tuomaan kookoksen makua. Sopii hyvin yhteen hedelmämehujen (appelsiini, ananas) ja rommin kanssa. Vähemmän cocktailien kanssa tekemisissä olevissa baareissa se on Pina Coladan pääraaka-aine ja saahan siitä ihan hyvän sellaisen tehtyäkin, jos jostain syystä ei halua kookosmaitoa hankkia. 

Leave a Reply