Teacher’s Highland Cream Scotch Whisky (40%)

Teacher’s Highland Cream tuotetaan Glasgow’ssa ja sitä omistaa nykyään Beam Suntory. Viskimerkki on rekisteröity vuonna 1884 ja sen perusti William Teacher. Pullossa oleva vuosiluku 1830 tulee siitä, kun William aloitti myymään viskiä vaimonsa ruokakaupassa. Kuten niin monen muunkin viskimerkin historiassa, myös William alkoi tekemään omia sekoituksia mallasviskeistä.  Se sallittiin laissa vuonna 1856 ja yhdessä poikiensa kanssa William perusti yhtiön Teacher & Sons. William kuoli vuonna 1876, mutta hänen poikansa jatkoivat liiketoimintaa. He perustivat myös Ardmoren tislaamon, josta Highland Creamin raaka-aine tulee edelleenkin. Teachers & Sons perusti myös Glendronachin tislaamon, taatakseen riittävät tuotantomäärät myynnin kasvaessa. Teacher’s & Sons myytiin vuonna 1976 ja useiden omistajanvaihdosten jälkeen päätyi vuonna 2014 Beam Suntorylle.   

Teacher’s Highland Cream on värjätty, kylmäsuodatettu, ei ikäluokiteltu sekoiteviski. Vanhasti sekoituksessa on ollut 45% mallasviskiä ja 55% jyväviskiä, nykyään mallasviskin osuutta on vähennetty. Nykyään myynnissä oleva tuote koostuu yli 30:stä eri mallas- ja jyväviskistä. 50cl pullo maksoi Latviassa 9.90€. 

Tuoksussa on hunajaa, mallasta, hieman hedelmää, mausteisuutta ja turpeista savuisuutta. Maku on melko mausteinen ja vahva. Siinä on tunta pippurisuutta ja yrttisyyttä, sekä hieman makeaa päärynää tai muuta hedelmää. Maku on itseasiassa melko monipuolinen ja siinä on paljon eri nyansseja. Jälkimaku on makea ja vasta myöhemmin alkaa tulla hieman turpeista savuisuutta, joka pysyy kielen päällä pitkään. 

Hieman vettä lisäämällä maku muuttuu kermaisen pehmeäksi ja siihen tulee enemmän hedelmäisiä makuja. Pienen vesilisän kanssa Teachers on selvästi nautittavampi, puhtaana juotuna siinä on melko terävä ja kova alkoholin puraisu. Teacher’s on selkeästi parempi ja monipuolisempi kuin useimmat muut sekoiteviskit samassa hintaluokassa.  

81/100

Vastaa