Liviko on Baltian maiden mittakaavassa suurtuottaja ja Viron suurin tislaamo, mutta haluaa silti pitää yllä käsityötislaamon statusta, ainakin omalla Crafter’s ginien sarjallaan. Ginit on tuotettu käsityönä 5.000 pullon erissä. Perinteisen London Dry Ginin lisäksi Crafter’s sarjaan sisältyy reilummin maustettu ja värjätty Flower Gin. Siihen on käytetty 12 eri yrttiä, joista kymmenen on melko perinteisiä, mm. katajanmarja, fenkoli, laventeli, seljankukka, sitruunan- ja appelsiinin kuori, korianteri ja kamomilla. Näitä yrttejä liotetaan Latviassa valmistetussa, viljasta tislatusta väkiviinassa, jonka jälkeen seos tislataan kuparipannussa. Tislauksen jälkeen lisätään vielä ruusunmarjan ja mesiangervon kukista tehtyä uutetta, joka antaa ginille rusehtavan värin ja kukkaisen tuoksun. Valmistajan mukaan ruusunmarjan kukissa oleva jokin kemiallinen aine auttaa vaihtamaan juoman väriä, kun giniin lisätään makeaa tonic-vettä. Virossa 70 cl pullo Flower giniä maksaa noin 20€.
Tuoksu on reilun kukkainen ja kevyen yrttinen, katajanmarjaa on hieman taustalla. Maku on hyvin kukkainen, jopa parfyyminen, makea, kevyen sitruksinen. Maussa on minttua, mesiangervoa, hieman katajanmarjaa ja reilusti erilaisia kukkaisia nyansseja. Parfyyminen maku on hyvin omaperäinen ja näin reilun kukkaiseen makuun en ole aiemmin törmännyt. Mesiangervon maku on myös vahva, mutta juuri sillä tasolla että se on kuitenkin tasapainossa muiden aromien kanssa. Flower Ginistä saa eniten irti sitä sellaisenaan siemailtuna, laimennettuna sooda- tai tonicvedellä vahva parfyymisuus dominoi, eikä päästä juuri enää muita makuja lävitseen.
Crafter’s Flower Gin on makea, hyvin kukkainen, mutta muuten yrttisyydeltään melko kevyesti maustettu gin. Sitruksisuus, ehkäkin juuri Yuzu-hedelmän mehuisuus ja erilaisten kukkien aromit on yrttien sijaan pääosassa. Perinteistä ginin makua juomassa on hyvin vähän. Parfyymimainen maku jää suuhun pitkäksi aikaa. Gin on niin makea, että sitä on helppo siemailla sellaisenaan vaikka illallisen päälle, konjakin asemesta. Makeutta on sen verran, että sokeria on lisätty ja värikin viittaa hieman siihen suuntaan, että sitä on karamellivärillä täydennetty. Omaperäinen ja erilainen gin, jota kannattaa kokeilla jos siihen jossain törmää. Perinteisen ginin ystävälle kukkaista parfyymistä aromia saattaa tässä olla liikaakin.
85/100
Liviko on tislaamona höyhensarjaa. Parhaillaan Liviko ostaa markkinoilta raakapirtunsa omatekemiinsä litkuihin.
Kyllä, maailman mittakaavassa pieni, mutta onhan se Virossa suht iso tekijä. Liviko tosiaan on ostanut väkiviinansa jo vuosikausia ulkomailta. Käytännössä hintakilpailu pakottaa, oma tislaamo tulisi liian kalliiksi kun raakapirtua saa maailmalta niin halvalla.