Rooster Rojo Blanco (38%)

  • Artikkelin kategoria:Tequila
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Rooster Rojo on siinä mielessä harvinainen tequila, että sen omistaa latvialainen Amber Distribution. Rooster onkin selvästi yleisin tequila ruokakauppojen hyllyissä kautta Baltian. Virossa sitä löytyy hyvinkin kattavasti ja yhdessä Sierran kanssa se on yleisin tequilamerkki. Rooster on myös myynnissä varsin edulliseen hintaan, blanco, reposado ja anejo ovat 20-25€ hinnoissa, Blanco tarjouksessa jopa useita euroja tuon alle. Rooster Rojo valmistetaan Jaliscossa, Fabrica de Tequilas Finos -tislaamossa. Tequila valmistetaan 100% weber blue agavesta. Sokeripitoisuudeltaan valmis agave kypsennetään autoklaavissa 10 tunnin ajan. Hedelmät puristetaan mehuksi, käytetään alkoholiksi kolmen vuorokauden ajan ja tislataan ruostumattomasta teräksestä tehdyssä pannutislaimessa. Valmis tisle suodatetaan hopean läpi epäpuhtauksien poistamiseksi ja laimennetaan vedellä pullotusvahvuuteen. 

Tuoksu on kevyt ja hyvin hillitty. Vain hieman kevyttä agaven aromia, hieman sitruksen ja tupakan sävyjä. Maku on myös varsin kevyt. Agave tulee kyllä heti alussa esille, mutta vain hyvin kevyesti. Hienoinen makeus alussa vaihtuu nopeasti alkoholin toimesta kuivaan loppu- ja jälkimakuun. Tuoreen, vihreän agaven lisäksi maussa on havaittavissa ruohon ja tupakan nyansseja sekä hieman pippurisuutta. Lopussa makuun tulee myös hieman kitkeryyttä, josta ei ole varma johtuuko se etanolin vaikutuksesta vai jostain muusta. Maku on siltikin hyvin pehmeä ja puhdas, eikä mukana ole ollenkaan mixto -tequilasta tuttua paloviinan poltetta. Lieneekö liiankin tehokkaasti tehty tislausprosessi tai sitten hopeasuodatus, joka on vienyt agaven aromit mennessään. 

Rooster Rojo sopinee silti varsin hyvin Balti -ihmisten makuun, täällä kun on totuttu juomaan vodkaa ja Rooster Rojo iskee siihen rakoon hyvin kevyellä maullaan. Cocktaileissa Rooster ei toimi kovinkaan hyvin, ainakaan siinä mielessä, että agaven maku ei tule niissä esille. Margarita on lähes saman makuinen kuin se olisi tehdy vodkasta. Ehkäpä Rooster toimii parhaiten kliseisessä suola-sitruuna shotissa. Se kun tuntuu olevan yhä melko suosittu paikallisissa shottibaareissa. 

77/100

Vastaa