Braastad Creme Liqueur au Cognac (17%)

Braastad on ranskalaisen Tiffonin tuottama konjakki ja sitä omistaa nykyään Norjalainen Arcus. Braastad Cream Liqueur on sekoitus kermaa, Braastad VS konjakkia, sokeria ja muita aineita. Sitä tuotetaan Irlannissa, kuten suurinta osaa kauppojen hyllyillä olevia kermalikööreitä. Vain 56% tuotteessa olevasta alkoholista tulee konjakista, lopun ollessa neutraalia vehnästä valmistettua väkiviinaa. 70 cl pullo oli tarjoushinnalla 14.99€ Maximassa. 

Tuoksu ja maku on molemmat hyvin tavanomaisia, kermaa, sokeria, hieman suklaata ja kevyt alkoholin puraisu. Kyseessä ei ole kaikkein makein kermalikööri, eli sokeria tai muita makeutusaineita on käytetty kohtuullisesti. Jälkimaussa tulee hieman kitkeryyttä, joka saattanee johtua tuotteessa käytetystä väkiviinasta. Konjakin aromista ei ole tietoakaan, eli lähinnä Braastadin nimi tuotteessa on vain markkinointitarkoitukissa. Tosin suurimmassa osassa Irlannissa valmistetuissa Irich Creameissa ei ole havaittavissa makua viskistä.

Jokatapauksessa Braastad Cream Liqueur on hyvin tyypillinen, tavallinen kermalikööri, maussa ei ole mitään erityistä mikä erottaisi sen muista. Se ei ole huonoa ollenkaan, mutta koska sitä myydään normaalihinnalla yli 25€/70cl, eli lähes kaksinkertaiseen hintaan Baileysiin ja muihin verrattuna, odotin siltä enemmän. Likööri on kelvollinen mutta siitä jää ylihintaisen tuotteen tuntu. 

82/100

Vastaa